Ruladă cu cacao
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu:faina, lapte, oua, praf de copt, margarina, lamaie, cacao.
Ingrediente:
- 500 g făină albă
- 125 g lapte
- 2 ouă
- 1 pachet praf de copt
- 125 g margarină
- coaja rasă de la 1 lămâie sau de la 1 portocală
- 3 linguri cacao foarte bună
Mod de preparare:
Cerni făina, pui laptele la încălzit şi, după ce s- a încălzit pui în el margarina şi zahărul. Adaugi apoi şi praful de copt după ce l-ai dizolvat cu puţină zeamă de lămâie.
Torni compoziţia de lapte peste făină, adaugi sare, coaja de lămâie sau de portocală şi frămânţi, adăugând treptat cele 2 gălbenuşuri şi cele 2 albuşuri-bătute spumă. Când aluatul se desprinde de mână, îl acoperi şi îl laşi 2 minute.
După ce a crescut întinzi aluatul pe masă, apoi îl umpli di cacao, îl rulezi şi îl pui la copt timp de 40 minute.
Pofta buna!