Rulada de caise

Printeaza

Rulada de caise din: oua, sare, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, migdale, fulgi de migdale, frisca, caise, iaurt, zahar, lichior de caise, zahar pudra.

Ingrediente:Rulada_de_caise

blat:

  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 55 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 55 g migdale
  • 25 g fulgi de migdale

umplutura:

  • 200 g frisca
  • 400 g jumatati de caise din compot
  • 150 g iaurt gras
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lichior de caise
  • 1 lingurita zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu sare. Gălbenuşurile se bat spumă cu zahăr şi vanilie. S

e toarnă peste ele spuma de albuşuri, apoi făina amestecată cu praf de copt şi migdale măcinate; se înglobează cu atenţie.

Se repartizează în tavă şi se presară cu fulgi de migdale. Se coace blatul 8-10 min. Se răstoarnă imediat pe un prosop pudrat cu zahăr şi se desprinde hârtia de pe fund; se rulează blatul şi se lasă să se răcească. Se bate frişca şi se scurg caisele.

Se amestecă iaurtul cu zahăr şi lichior. Se înglobează caisele şi frişca. Se derulează blatul şi se repartizează deasupra compoziţia de caise, lăsând o margine liberă de jur împrejur.

Se rulează la loc şi se dă rulada la frigider cca 30 min. Se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Rulada de caise

Rulada_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.