Rulada cu capsuni si crema de unt
PrinteazaRulada cu capsuni si crema de unt din: oua, faina, praf de copt, apa, vanilie, unt, zahar, capsuni.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri cu făină
- 4 linguri cu zahăr
- 4 linguri cu apă
- praf de copt
- esenţă de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 300 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 700 g căpşune
Mod de preparare:
Freacă untul spumă cu zahărul pudră şi, la final, adaugă esenţa de vanilie.
Separat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând treptat câte o lingură cu apă, până va rezulta o cremă fină.
Bate albuşurile spumă. Adaugă făina şi un vârf de cuţit de praf de copt.
Amestecă, lingură cu lingură, cele două compoziţii, de gălbenuşuri şi albuşuri.
La final, pune coaja de lămâie rasă. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins pentru 15 minute, la foc potrivit.
Răstoarnă pe un şervet presărat cu zahăr pudră.
Unge rulada cu crema de unt, presară căpşunele spălate, zvântate şi tăiate după preferinţă, rulează cât este caldă şi las-o 3-4 ore să se odihnească.
Dă la rece înainte de a servi.
Rulada cu capsuni si crema de unt
Pofta buna!