Ruladă de carne cu hrean
PrinteazaO reteta de rulada de carne cu hrean din: carne de vita, carne de porc, hrean, morcov, pastarnac, unt, oua, patrunjel, ceapa, ulei, otet, curry, sare si piper.
- 500 g carne de vită
- 500 g carne de porc
- 5 rădăcini de hrean
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 300 g unt
- 8 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1–2 linguri oţet
- curry
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi carnea şi o tăiaţi în bucăţi. Curăţaţi şi spălaţi morcovul, păstârnacul şi ceapa. Fierbeţi carnea împreună cu zarzavatul timp de 30 de minute, apoi le lăsaţi să se răcească.
Daţi carnea de două ori, prin maşina de tocat. Amestecaţi pasta de carne cu 200 g unt, sare şi condimente după gust.
Fierbeţi ouăle tari, le răciţi şi le curăţaţi, apoi le tocaţi. Tăiaţi mărunt pătrunjelul. Amestecaţi ouăle cu 1 lingură cu unt, pătrunjelul, curry, piper şi sare după gust.
Curăţaţi şi rădeţi fin rădăcinile de hrean. Amestecaţi hreanul cu oţetul, untul rămas şi un praf de sare.
Pe un celofan uns cu ulei, întindeţi carnea în strat gros, iar deasupra puneţi pasta cu ouă şi pe cea cu hrean. Rulaţi cu ajutorul celofanului.
Daţi rulada la rece până a doua zi, când o puteţi tăia în felii groase de 2 – 3 cm.
Ruladă de carne cu hrean
Pofta buna!