Ruladă de carne macră si spanac
PrinteazaRuladă de carne macră si spanac
Ingrediente:
- 6 ouă mari + 1 albuş
- 1/2 kg spanac
- 250 g carne macră
- 200 ml smântână
- 100 g făină
- 100 g unt
- 50 g caşcaval sau telemea
- sare
Mod de preparare:
Ruladă de carne macră si spanac: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul topit şi răcit şi omogenizezi totul cu telul.
Pui apoi făina, sarea, amesteci, torni compoziţia într-o tavă de aragaz unsă cu pesmet şi dai foaia pentru 15 minute la cuptor.
In acest timp toci carnea, iar spanacul îl speli şi-l fierbi 10 minute în apă cu sare. Amesteci carnea cu spanacul bine stors, 1 albuş, sare, piper.
După ce s-a copt foaia, întinzi compoziţia de carne rulezi şi mai laşi la cuptor încă 30 de minute, la foc mic.
Presari rulada gata făcută cu caşcaval ras sau telemea, apoi o tai felii.
Poftă bună!