Ruladă cu carne de porc si slanina
PrinteazaRuladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare.
Reteta Ruladă cu carne de porc si slanina:
Ingrediente:
- 750 g carne de porc
- 100 g slănină
- 1 felie de pâine
- 50 ml lapte
- 2 cepe
- 6 lingurițe ulei
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- 1 legătură verdeață
- 1 vârf cuțit de scorțișoară
- 3 cuișoare
- 2 linguri cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Înmoi pâinea în lapte. Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși în 3 lingurițe ulei, până se înmoaie.
Speli carnea, o usuci cu un șervet curat și o cureți de eventualele pielițe.
Tai slănina și carnea în cuburi și le dai prin mașina de tocat, apoi le amesteci cu pâinea stoarsă, două gălbenușuri, un albuș, scorțișoara, cuișoarele pisate, ½ din verdeața fin tocată, cimbrul, piper și sare după gust.
Aduni carnea sub forma unei rulade groase pe care o treci prin făină.
Bați albușul rămas cu sare, piper și 1 linguriță ulei.
Ungi cu uleiul rămas și tapetezi o tavă de chec cu restul de făină.
Așezi rulada în tavă, o ungi cu albușul bătut și o presari cu verdeața rămasă.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute.
Când rulada s-a mai răcit, o tai în felii groase de 3-4 cm.
O servești caldă, alături de un sos de alb cu mărar și ciuperci.
Pofta buna!