Ruladă de carne de porc cu sparanghel
PrinteazaRuladă de carne de porc cu sparanghel din: carne de porc cu sorici, carne tocata de porc, paine, boia dulce, ceapa, oua, sparanghel, unt, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar dulce, oregano.
- 600 g carne de porc cu sorici
- 300 g carne tocata de porc
- doua felii de paine
- o lingurita cu boia dulce
- o ceapa
- 3 oua
- 400 g sparanghel
- 50 g unt
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
- smantana
- mustar dulce
- oregano uscat
Mod de preparare:
Carnea de porc cu şorici se condimentează pe ambele părţi şi se introduce la rece 20 de mi¬nute. Ceapa se toacă mărunt. Se pune într-un bol împreună cu carnea tocată, miezul de pâine înmuiat în apă rece, apoi stors, pătrunjel tocat, boiaua, sare şi piper.
Se adaugă ouăle şi se amestecă totul; apoi se întinde compoziţia pe carnea cu şorici, pe partea cu grăsime. Se leagă cu o aţă de bucătărie, se unge cu ulei, se presară pătrunjel şi se aşază într-o tavă adâncă.
Se toarnă puţin ulei, o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu circa o oră, verificând dacă este gata cu ajutorul unei ţepuşe de metal. Sparanghelul se curăţă de codiţe, se fierbe în apă cu sare 15-20 de minute, se scoate şi se pune pe platouri.
Se aşază deasupra bucăţele de unt, se condimentează şi se presară pătrunjel tocat mărunt.
Se servesc calde, cu un sos din smantana, mustar dulce, oregano uscat, sare si piper.
Ruladă de carne de porc cu sparanghel
Pofta buna!