Ruladă de carne cu sos de fructe
PrinteazaRuladă de carne cu sos de fructe din: piept de pui, sunca, cascaval, boia dulce, iaurt, zmeura, ulei de masline, usturoi, zahar, marar, sare, piper, cartofi, dovlecei, conopida.
- doua piepturi de pui
- 4 felii de sunca
- 4 felii de cascaval
- doua lingurite cu boia dulce
- 300 ml iaurt
- 400 g zmeura
- 100 ml ulei de masline
- doi catei de usturoi
- 30 g zahar
- o legatura de marar
- sare
- piper
- cartofi
- dovlecei
- conopida
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un bol.
Se presară o linguriţă cu boia, sare şi piper. Se adaugă iaurtul, usturoiul pisat şi mărar tocat.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece o oră.
Se scot feliile de carne din amestec, se aşază pe fiecare caşcaval şi şuncă, se condimentează şi se rulează.
Se prind cu scobitori, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit până devin aurii şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Zmeura se pune într-o oală cu zahărul tos, puţină sare şi piper.
Se fierbe până devine ca un sos, se sfărâmă fructele rămase întregi şi se serveşte alături de rulada de carne feliată.
Se mai poate servi cu piure de cartofi, dovlecei sau conopida fripte.
Ruladă de carne cu sos de fructe
Pofta buna!