Ruladă de carne cu sos de ierburi
PrinteazaRuladă de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper.
- 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita
- 3 tije rozmarin verde
- 2-3 frunze de salvie
- 3 tije de cimbru verde
- 1 legatura de patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- 400 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli verdeaţa, o toci mărunt şi o pui într-un castron. Cureţi carnea de pieliţe, o speli bine şi o usuci pe un prosop de bucătărie.
O tai, fără să o separi în bucăţi, şi o netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele.
Presari jumătate din verdeaţa tocată şi rulezi carnea.
De jur împrejur o legi bine cu aţă. Aşezi carnea într-o tavă, o ungi cu ulei, adaugi căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi presari verdeaţa rămasă, torni apa, pui sare şi piper, după gust.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute.
Este foarte flexibilă şi are o rezistenţă ridicată.
Permite alimentelor să-şi păstreze gustul şi mirosul natural, dar şi o coacere uniformă fără a murdări cuptorul sau grătarul.
Inlături folia, mai torni apă dacă e nevoie şi mai laşi 30 de minute, ca să se rumenească.
Serveşti friptura caldă tăiată felii, cu o garnitură de legume, la alegere.
Ruladă de carne cu sos de ierburi
Pofta buna!
Rulada de carne cu sos sigur o s-o incerc