Rulada de carne cu sos si rosii prajite
PrinteazaRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin.
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 600 g carne tocata (de vita si porc)
- 1 ou
- 150 g mozzarella
- 200 g rosii
- 1-2 legatura busuioc
- 1 chifla sau o felie groasa de paine alba
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
pentru sos:
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- zahar
- 500 g rosii pasate (cutie)
- 3 linguri faina (sau amidon)
- o priza de zahar
- 200 g seminte de pin
Mod de preparare:
Inmoi pâinea 10 minute în apă, ceapa şi usturoiul le toci mărunt şi le căleşti într-o lingură de ulei, până devin sticloase.
Carnea cu pâinea stoarsă, oul, ceapa şi usturoiul le căleşti, a- daugi sare şi piper şi le amesteci bine.
Adaugi mozzarella tăiată cuburi.
Ungi o tavă de chec cu ulei. Speli frunzele de busuioc şi opreşti câteva pentru garnisit sosul.
Aşezi în tavă un strat de carne, un rând de frunze de busuioc, iar ultimul strat trebuie să fie de carne.
Roşiile (opreşti 3-4) le pui deasupra, apăsându-le puţin în compoziţie şi coci rulada 35-40 de minute la foc potrivit.
Pentru sos prăjeşti ceapa într-o lingură de ulei, adaugi roşiile pasate, fierbi puţin, presari amidonul, sare, piper, puţin zahăr, iar după un minut, iei de pe foc şi adaugi restul de busuioc tocat.
Prăjeşti fără ulei seminţele de pin. Roşiile cireaşă rămase le prăjeşti într-o lingură de ulei.
Rulada coaptă o tai felii, o serveşti presărată cu seminţele de pin, sos şi roşiile prăjite, eventual cu frunze de busuioc.
Rulada de carne cu sos si rosii prajite
Pofta buna!