Rulada de carne cu sos de rosii
PrinteazaO reteta de rulada de carne cu sos de rosii din: carne tocata de porc, ceapa, oua, rosii in bulion, usturoi, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ulei, boia iute, cimbru, sare, piper si pesmet.
- 1 kg carne tocată de porc
- 2 cepe
- 4 ouă
- 800 g roşii în bulion
- 1 căţel de usturoi
- 3 boabe de ienibahar
- 2 foi de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură cu ulei
- boia iute
- cimbru
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron carnea tocată cu cimbrul, ceapa dată pe răzătoarea mică şi un ou. Potriveşte de sare şi piper. Omogenizează compoziţia, acoperă castronul cu folie de plastic şi lasă-l la frigider 30 de minute.
Fierbe celelalte trei ouă 15 minute. Pune carnea tocată pe o folie de plastic. Intinde-o ca pe o foaie, într-un strat gros de circa 2 cm, şi pune deasupra cele trei ouă. Rulează acum, cu ajutorul foliei, astfel încât ouăle să rămână la mijloc.
Aşază rulada într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet, presar-o cu pesmet şi dă la cuptorul încins până face o crustă frumoasă (30-35 de minute).
Intre timp, prepară sosul. Toarnă roşiile în bulion tocate mărunt într-o tigaie, adaugă uleiul şi restul de condimente (sare, piper, boia iute, ienibaharul, foile de dafin, căţelul de usturoi întreg şi 1/2 din legătura de pătrunjel, tocat mărunt).
Amestecă şi lasă să clocotească la foc mic. Dacă e nevoie, adaugă apă.
Scoate rulada, las-o la răcit, tai-o felii şi serveşte-o cu sos fierbinte deasupra, cu garnitură de năut.
Rulada de carne cu sos de rosii
Pofta buna!
Foarte buna rulada asta