Rulada de carne tocata cu legume
PrinteazaRulada de carne tocata cu legume din: carne, chifla, lapte, ou, usturoi, morocv, mazare, porumb, cas, pesmet, ulei.
- 500 g carne tocată amestec vită şi porc
- 1 chifla
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri mazăre
- 2 linguri boabe de porumb
- 80 g caş
- 3 linguri pesmet
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel verde
- ulei pentru uns
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, se taie cubuleţe, apoi se fierbe în apă cu sare. Se adaugă mazărea şi boabele de porumb şi se fierb împreună, apoi se strecoară. Caşul se dă pe râzătoare.
Chifla se înmoaie în lapte, apoi se stoarce.
Carnea tocată se pune într-un castron, se adaugă chifla, usturoiul pisat, oul, frunzele de pătrunjel mărunţite, se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă.
Se întinde compoziţia pe folie de bucătărie, în formă dreptunghiulară de mărimea 30×23 cm, se pun în mijloc legumele scurse şi amestecate cu caşul ras şi se rulează dinspre partea mai lată cu ajutorul foliei.
Se aşază într-o tavă termorezistentă, se unge cu ulei şi se presară cu pesmet. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Rulada de carne tocata cu legume
Pofta buna!