Rulada de cas, cu creier si sardele
PrinteazaRulada de cas, cu creier si sardele din: unt, faina, lapte, cas, oua, creier, patrunjel, ceapa, unt, ou, sardele, smantana.
- 100 g unt
- 120 g făină
- 500 ml lapte
- 100 g caş ras
- 4 ouă
- un creier
- pătrunjel verde
- o ceapă
- o lingură unt
- un ou
- 3 sardele
- o lingură smântână
Mod de preparare:
Se adaugă faină la untul înmuiat pe foc, se amestecă şi se toarnă laptele puţin câte puţin; se amestecă în continuare până se obţine o ciulama omogenă. Se lasă să se răcească.
Se amestecă apoi şi caşul ras şi ouăle, puse unul câte unul. Se unge o tavă cu unt, se presară făină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor. După ce s-a copt, se scoate pe un şervet foarte curat. Se fierbe creierul în apă cu puţină sare şi oţet.
După ce a a fiert, se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa călită în unt, împreună cu sardelele tocate, oul smântână şi pătrunjelul tocat.
Se aşează compoziţia pe rulada de pe şervet, se rulează, se pune din niou în tavă, se presară caş ras şi se dă la cuptor pentru zece minute.
Pofta buna!