Rulada de cas, cu creier si sardele

Printeaza

Rulada de cas, cu creier si sardele din: unt, faina, lapte, cas, oua, creier, patrunjel, ceapa, unt, ou, sardele, smantana.

Ingrediente:Rulada de cas, cu creier si sardele

  • 100 g unt
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte
  • 100 g caş ras
  • 4 ouă
  • un creier
  • pătrunjel verde
  • o ceapă
  • o lingură unt
  • un ou
  • 3 sardele
  • o lingură smântână

 

Mod de preparare:

Se adaugă faină la untul înmuiat pe foc, se amestecă şi se toarnă laptele puţin câte puţin; se amestecă în continuare până se obţine o ciulama omogenă. Se lasă să se răcească.

Se amestecă apoi şi caşul ras şi ouăle, puse unul câte unul. Se unge o tavă cu unt, se presară făină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor. După ce s-a copt, se scoate pe un şervet foarte curat. Se fierbe creierul în apă cu puţină sare şi oţet.

După ce a a fiert, se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa călită în unt, împreună cu sardelele tocate, oul smântână şi pătrunjelul tocat.

Se aşează compoziţia pe rulada de pe şervet, se rulează, se pune din niou în tavă, se presară caş ras şi se dă la cuptor pentru zece minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.