Rulada de casa cu legume
PrinteazaRulada de casa cu legume din: ceapa, cartof dulce, pastarnac, ardei, usturoi, ulei de masline, paprika, coriandru, scortisoara, ghimbir, nuci, fistic, sare, piper, foi de placinta, susan.
- 1 ceapă curăţată şi tăiată în cuburi
- 1 cartof dulce curăţat şi tăiat în cuburi
- 1 păstârnac curăţat şi tăiat în felii subţiri
- 1 ardei roşu curăţat de seminţe şi tăiat în cuburi
- 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriţă cu mix de paprika, coriandru măcinat şi scorţişoară
- 1 lingură cu ghimbir proaspăt ras
- 1 mână mică de coriandru proaspăt
- 60 g nuci macadamia sau migdale
- 60 g fistic
- sare şi piper negru măcinat
- 6 foi de plăcintă
- 90 g unt topit
- 2 linguri cu susan
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Amestecă ceapa cu păstârnacul, cartoful, piperul, usturoiul şi uleiul şi prăjeşte totul într-o tigaie timp de 40 de minute, la foc mic.
Pisează legumele puţin, doar cât să se omogenizeze.
Adaugă mixul de condimente, ghimbirul, jumătate din nucile mărunţite şi asezonează. Pisează restul de nuci şi lasă-le deoparte.
Unge cu unt topit o foaie de plăcintă, presară 1 lingură de nuci, aşază deasupra altă foaie şi repetă procesul până când termini foile şi nucile.
Intinde legumele pe latura lungă a foilor de plăcintă lăsând aprox. 5 cm liber la ambele capete, apoi rulează, sigilând capetele.
Aşază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în aşa fel încât marginea să fie dedesubt.
Unge suprafaţa cu unt topit, presară seminţe de susan şi coace timp de 40 de minute până când rulada devine maronie şi crocantă.
Rulada de casa cu legume
Pofta buna!