Rulada de cascaval
PrinteazaO reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt, somon afumat, patrunjel si sare.
- 250 g cascaval afumat
- 200 g crema de branza
- 150 g unt
- 100 g somon afumat
- 1 legatura de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în apă clocotită. Stinge focul şi acoperă vasul cu un capac. Scoate caşcavalul din ambalaj şi întinde-l pe o folie alimentară din plastic cu ajutorul unui sucitor din lemn, ca pe aluat, până obţii o foaie groasă de 1 cm.
Freacă bine untul, iar când devine moale, adaugă crema de brânză lingură cu lingură, iar la sfârşit, potriveşte de sare şi adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Tapetează foaia de caşcaval cu bucăţi de somon, apoi pune uniform crema de brânză şi rulează cât mai strâns. înveleşte batonul într-o folie de plastic şi dă la frigider minimum două ore ca să se întărească.
Rulada de cascaval
Pofta buna!
Sa-mi opresti din rulada asta ca sa stiud aca fac