Rulada cu piure din castane din: oua, zahar, faina, amidon, apa calduta, cacao, portocala, sare, piure de castane, zahar pudra, ciocolata si fructe uscate. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 120 g zahăr 80 g făină 30 g amidon 3 linguri apă călduţă 1/2 linguriţă cacao coaja de la 1/2 portocală un praf sare Pentru umplut: […]
Rulada cu castane – usor de preparat
PrinteazaO reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra.
- 150 g ciocolata neagra
- 3 linguri apa
- 100 g faina
- 175 g zahar pudra
- 25 g stafide maruntite
- 2 linguri piure de castane
- 5 oua
- 25 g nuci pisate
- 300 ml smantana pentru frisca + zahar vanilat
- sare
- zahar pudra pentru ornare
Mod de preparare:
Topiti ciocolata in apa la foc mic, apoi lasati amestecul sa se raceasca.
Frecati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa albicioasa. Adaugati ciocolata topita, stafidele, nucile, faina si piureul de castane.
Amestecati prin rasturare. Turnati compozitia intr-o tava, pe hartie de copt unsa (30x20cm), nivelati-o si coaceti la foc potrivit.
Cand blatul este copt (faceti proba cu scobitoare), scoateti-l din tava cu hartie cu tot si rulati-l strans.
Infasurati ruloul intr-un prosop umed si lasati sa se raceasca 10-15 minute. Intre timp bateti smantana cu zaharul vanilat pentru a obtine frisca proasaspata.
Desfaceti ruloul, desprindeti hartie de copt si ungeti-l cu frisca, apoi rulati-l din nou. Presarati zahar pudra inainte de taiere.
Rulada cu castane
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada cu crema si castane glasate
Rulada cu crema si castane glasate din: oua, zahar, faina, amidon, lapte, galbenusuri, faina, piure de castane, zahar, rom, castane glasate. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar 50 g faina 50 g amidon 2 linguri lapte pentru crema: 250 ml lapte 2 glabenusuri 40 g zahar 20 g faina 150 g piure de […]
Ruladă umplută cu cremă de castane
Ruladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri 300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri ciocolata topita Mod de […]
Pofta buna!