Ruladă cu castane
PrinteazaO reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina, amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane.
blat de pandişpan:
- 8 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 4 albuşuri
- 80 g făină
- 20 g amidon
- 20 g cacao
- 4 linguri whisky
în plus:
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 40 g amidon
- 150 g piure de castane (de la borcan)
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 220°C. Se bat gălbenuşurile cu 50 g zahăr; se adaugă albuşurile bătute în prealabil cu 50 g zahăr. Se aşază deasupra făina amestecată cu amidon şi cacao; se omogenizează. Se aşază pe tavă şi se coace 10 min.
Se răstoarnă blatul pe un prosop de bucătărie pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia do pe fund. Se stropeşte blatul cu whisky, se rulează şi se lasă să se răcească.
Se dau în clocot 375 ml lapte; se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, amidon şi restul de lapte. Se adaugă la laptele de pe plită şi se lasă să dea în clocot, amestecând continuu. Se înglobează piureul de castane. Se unge blatul cu această cremă, se rulează la loc, apoi se unge cu restul de cremă.
Ruladă cu castane
Pofta buna!