Ruladă cu castane

Printeaza

O reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina, amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane.

Ingrediente:Ruladă cu castane

blat de pandişpan:

  • 8 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 4 albuşuri
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 20 g cacao
  • 4 linguri whisky

în plus: 

  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 40 g amidon
  • 150 g piure de castane (de la borcan)

 

Mod de preparare:

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 220°C. Se bat gălbenuşurile cu 50 g zahăr; se adaugă albuşurile bătute în prea­labil cu 50 g zahăr. Se aşază deasu­pra făina amestecată cu amidon şi cacao; se omogenizează. Se aşază pe tavă şi se coace 10 min.

Se răs­toarnă blatul pe un prosop de bucă­tărie pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia do pe fund. Se stropeşte bla­tul cu whisky, se rulează şi se lasă să se răcească.

Se dau în clocot 375 ml lapte; se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, amidon şi restul de lapte. Se adaugă la laptele de pe plită şi se lasă să dea în clocot, amestecând continuu. Se înglobează piureul de castane. Se unge blatul cu această cremă, se rulează la loc, apoi se un­ge cu restul de cremă.

Ruladă cu castane

Ruladă cu castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.