Rulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara. Ingrediente: Pentru blat: 1/2 kg biscuiţi 2 ceşti cu cafea preparată 3 ceşti cu zahăr pudră 1 ceaşcă cu nucă măcinată 4 linguri cu cacao zeama de la 1/2 lămâie Pentru crema: 1 pachet de unt 1 ceaşcă cu zahăr pudră […]
Rulada de ciocolata cu alune si cafea
PrinteazaRulada de ciocolata cu alune si cafea din: zahar, oua, faina, faina de migdale, sare, cafea indulcita, ciocolata neagra, frisca, alune, cafea, miez de nuca, ciocolata alba, zahar pudra.
pentru aluat:
- 120 g zahar
- 4 oua
- 80 g faina
- 50 g faina de migdale
- un praf de sare
pentru sirop:
- 100 g cafea indulcita
pentru crema de exterior:
- 300 g ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
pentru crema de interior:
- 300 ml frisca lichida
- 3 linguri alune macinate
- o lingura cafea solubila preparata
pentru decor:
- 50 g ciocolata neagra
- 6 miezi intregi de nuca
- 50 g ciocolata alba
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se bat ouăle cu zahărul până ce amestecul îşi dublează volumul şi se albeşte.
Se adaugă şi restul ingredientelor, cernute, şi se amestecă. Se toarnă aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se lasă 12 minute.
Se scoate pe un prosop umezit, se scoate hârtia şi se rulează în prosop până ce se prepară cele două creme.
Pentru crema de interior, se bate frişca şi apoi se amestecă cu cafeaua solubilă preparată şi alunele.
Pentru crema de exterior, se topeşte ciocolata la bain-marie şi se adaugă frişca amestecând pentru a obţine o cremă fină şi omogenă.
Se desface aluatul, se umple cu crema cu cafea solubilă, se rulează şi se îmbracă în crema de exterior.
Se dă la rece pentru 3 ore.
La servire, se ornează cu zahăr pudră, ciocolata neagră rasă, modelele de ciocolată albă şi miezi de nucă.
Rulada de ciocolata cu alune si cafea
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada cu crema de cafea si ciocolata
Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină 60 g unt Pentru cremă: 300 g unt 6 gălbenuşuri 150 g ciocolată neagră 4 linguri de cafea 60 g zahăr zahăr pudră Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu […]
Pofta buna!