Rulada cu ciocolata amaruie
PrinteazaRulada cu ciocolata amaruie din: faina, zahar, oua, praf de copt, sare, esenta de vnailie, ciocolata amaruie, albusuri, zahar, unt, ciocolata alba.
pentru aluat:
- 190 g faina
- 190 g zahar
- 4 oua
- o lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
- cateva picaturi esenta de vanilie
pentru crema:
- 175 g ciocolata amaruie
- 2 albusuri
- 125 g zahar
- 160 g unt moale
pentru decor:
- ornamente din ciocolata alba
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se bate în continuare.
Gălbenuşurile se mixează cu restul zahărului, se adaugă vanilia şi apoi se pune cu delicateţe spuma de albuş.
Se presară făină, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă bine şi tapetată cu făină. Se coace 18 minute.
Intre timp, se presară zahăr pe un şervet, se scoate aluatul pe zahăr, se rulează şi se derulează de două ori, după care se lasă o oră să se răcească bine înainte de umplere.
Pentru cremă, se topeşte ciocolata şi, la bain-marie, se bat albuşurile cu zahărul. Se bat două minute la bain-marie şi apoi se scot şi se mixează până ce se întăreşte. Se adaugă pe rând, untul moale şi ciocolata topită şi se mixează foarte bine.
Se derulează aluatul, se umple cu o parte a cremei, se acoperă cu restul cremei şi se trasează dungi asemenea unei scoarţe de copac.
Se dă la rece pentru 3 ore. Se decorează cu ornamente din ciocolată albă.
Rulada cu ciocolata amaruie
Pofta buna!