Rulada de ciocolata cu cocos
PrinteazaRulada de ciocolata cu cocos din: ulei, ciocolata, oua, zahar, faina, margarina, sare, smantana, fulgi de cocos.
Pentru aluat:
- 2 linguri ulei
- 175 g ciocolată neagră
- 6 ouă
- 175 g zahăr
- 2 linguri făină
Pentru cremă:
- 450 g margarina
- 450 g zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- un praf sare
- 225 g smântână
Pentru servit:
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru aluat, ciocolata se topeşte la bain-marie şi se lasă la răcit.
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi li se adaugă ciocolata topită şi făina. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute şi se scoate pe un şervet uşor umezit şi se rulează.
Se lasă aşa să se răcească.
Pentru cremă, se pune ciocolata la topit şi, între timp, se bate margarina cu unt pentru a obţine o consistenţă spumoasă.
Se adaugă treptat zahărul, apoi vanilia, sarea şi smântână. Apoi se adaugă şi ciocolata topită şi răcită şi se amestecă.
Se desface aluatul şi se umple păstrând cremă şi pentru exterior. Se presară cu fulgii de nucă de cocos şi se dă la rece 2 ore.
Rulada de ciocolata cu cocos
Pofta buna!