Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
PrinteazaO reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra.
- 3 oua
- 125 g unt
- 4 linguri zahar
- 250 g ciocolata amaruie
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- un plic zahar vanilat
- un praf sare
pentru crema:
- 200 g unt
- 3-4 picaturi esenta de vanilie
- 3 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 175 g zahar
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă esenţa de vanilie şi laptele fierbinte. Se pun la foc mediu şi se amestecă continuu. Când începe să se umfle, se dă deoparte şi se lasă compoziţia la rece. Separat, se topeşte ciocolata la baie de aburi.
Pentru blatul de ruladă, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, apoi ciocolata călduţă şi, la final, ca- caua si făina cernute. Se încorporează şi se întinde alautul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 150°C.
Se scoate si se rulează într-un prosop de bucătărie umezit. După ce s-a răcit crema de vanilie, se amestecă împreună cu untul frecat spumă. Se desface foaia de ruladă din prosop, se umple cu cremă, se rulează şi se lasă la rece. Se serveşte pudrată cu zahăr.
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
Pofta buna!