Ruladă de ciocolată

Printeaza

Rulada de ciocolata, zahar, cacao, ciocolata neagra, smantana dulce, oua, faina, lapte.

Ingrediente:

  • 100 g de zahăr
  • 30 g de pudră de cacao
  • 100 g de ciocolată neagră
  • 300 ml de smântână dulce
  • 6 ouă
  • 2 linguri de faină
  • 2 linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se pregăteşte o tavă pentru rulouri care va fi unsă cu unt. Se tapetează apoi cu hârtie de copt.

Se mixează într-un bol gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă pudra de cacao şi făina, după care se toarnă ciocolata topită la bain-marie şi laptele. Se amestecă bine.

Intr-un bol separat se bat albuşurile spumă. Se toarnă jumătate din compoziţie peste spuma de ouă şi se amestecă în continuu, apoi şi cealaltă jumătate.

Se răstoarnă mixtura în tava pregătită şi se nivelează suprafaţa. Se lasă la cuptor 10-12 minute. Când s-a răcit, se scoate pe un prosop umed şi se rulează. Se lasă rulată 5 minute, după care se derulează.

Pentru cremă, se amestecă într-un bol, cu ajutorul unui mixer, smântână dulce până când se obţine frişcă.

Se toarnă peste blat şi se întinde bine, lăsând 3 cm distanţă până la margini. Se rulează încet prăjitura. Se serveşte cu căpşune.

Ruladă de ciocolată

Ruladă de ciocolată

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.