Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon
PrinteazaRulada de ciolan afumat cu pui si bacon din: ciolan afumat dezosat, rondele piept de pui, bacon, telina, ceapa, usturoi, faina, vin alb, boia dulce, boia iute, pastă tomate, varză murata, ceapă verde, sare, piper, apa.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat dezosat
- 4 rondele piept de pui
- 4 felii bacon
- 1 ţelină medie
- 1 ceapă
- 1 căpăţână usturoi
- 50 g făină
- 100 ml vin alb
- 1 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă boia iute
- 2 linguri pastă tomate
- varză murată
- 2-3 fire ceapă verde
- sare
- piper
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Infasori cele patru rondele de pui cu bacon şi apoi înfigi la capete câte o scobitoare.
Dacă pieptul de pui stă bine învelit în felia de bacon, poţi renunţa la scobitori.
Crestezi ciolanul în patru locuri, apoi le umpli cu rondelele de pui.
Cu o aţă alimentară legi rulada şi o aşezi într-o tavă, o acoperi cu folie de aluminiu, având grijă să nu atingă preparatul, şi o dai la cuptorul încins în prealabil.
După 45 de minute, la foc mediu, verifici dacă s-a fript şi o scoţi din cuptor.
Intr-un vas amesteci pasta de tomate, apa, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, vinul, o jumătate de ţelină tocată bucăţi miri şi fierbi compoziţia pe foc mic, amestecând continuu.
Intr-un alt recipient pui câteva felii de ţelină la fiert. Presari treptat în sosul cald făina şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, boia dulce şi iute, apoi iei de pe foc şi strecori.
Il serveşti alături de ruladă, pe pat de salată de varză murată şi rondele de ceapă verde.
Dacă serveşti rulada cu ţelină fiartă, vei descoperi un gust şi mai intens al afumăturii.
Rulada de ciolan afumat cu pui si bacon
Pofta buna!