Ruladă de ciuperci cu cascaval
PrinteazaRuladă de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper.
- 100 g unt
- 300 g faina
- 400 ml lapte
- 8 oua
- 100 g cascaval
- 2 cutii ciuperci
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-un castron făina, torni peste ea puţin câte puţin laptele şi amesteci bine să nu se formeze cocoloaşe, ca să obţii un sos subţire.
Separat, baţi ouăle foarte bine şi le amesteci cu sosul de făină. Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci în continuare.
Ungi o tavă cu ulei, o tapetezi cu puţină făină şi torni în ea compoziţia.
Coci la foc potrivit, circa 20 de minute, încât foaia să nu fie prea coaptă, pentru a o putea rula.
Când foaia a crescut şi s-a rumenit puţin, o răstorni pe un şervet şi o rulezi. între timp, cureţi, speli şi toci mărunt ceapa, apoi o căleşti în unt împreună cu ciupercile tocate şi pătrunjel tocat fin.
După ce s-au călit, le laşi câteva minute să se răcească.
Pui peste amestecul din tigaie jumătate din cantitatea de caşcaval, sare şi piper după gust. Amesteci bine peste foaia coaptă şi apoi o rulezi.
Presari rulada cu caşcavalul rămas, dat pe răzătoarea mare, presezi caşcavalul astfel încât să se lipească bine de ruladă şi dai la cuptor pentru 8-10 minute. Când este frumos rumenită, o scoţi din cuptor, o laşi la răcit şi o tai felii.
Ruladă de ciuperci cu cascaval
Pofta buna!