Rulada de ciuperci cu hrisca
PrinteazaRulada de ciuperci cu hrisca din: ulei, ceapa, hrisca, ciuperci, zarzavat, sare, piper, dafin, cimbru, pasta de tomate, faina.
- 50 ml ulei
- 4 cepe
- 200 g boabe de hrisca
- 1/2 gr ciuperci
- 2-3 linguri zarzavat de la borcan sau proaspăt
- sare
- piper
- foi de dafin
- cibru
- 1 -2 linguri pastă de tomate sau suc de roşii (după gust)
- 2 linguri făină de grâu
Mod de preparare:
Inmoi 200 g de boabe de hrisca în apă caldă, timp de 20 de minute. Căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi cele 200 g de boabe şi laşi la călit 10 minute.
După acest timp, pui ciupercile feliate şi opărite 10 minute în prealabil. Laşi să se călească împreună cam 10 minute. Condimentezi, adaugi făina şi pasta de tomate. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins pentru 1/2 oră. Serveşti rulada cu garnitura preferată.
Se poate servi şi cu sos dausturoi şi salată de sfeclă, după gustul fiecăruia.
Rulada de ciuperci cu hrisca
Pofta buna!