Ruladă de Crăciun
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper.
- 700 g carne tocata (amestec porc/vita)
- 3 oua fierte
- 1 ou
- 2 morcovi
- 1 pasta de toamate
- 200 g jambon crud (felii subtiri)
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 legaturi patrunjel
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ouăle fierte, curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, pasta de tomate, cimbrul, pătrunjelul tocat mărunt şi cele 2 ouă crude.
Adăugaţi morcovii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine compoziţia.
Puneţi amestecul de carne într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Nivelaţi partea de deasupra a ruladei, apoi puneţi tava la cuptor.
Coaceţi rulada la foc potrivit circa 40 de minute sau până când aceasta se rumeneşte frumos deasupra.
Lăsaţi rulada să se răcească 15- 20 de minute, apoi tăiaţi-o în felii de circa 6-7mm grosime.
Ruladă de Crăciun
Pofta buna!
O sa icnerc rulada asta