Pilaf de Mei cu Legume – o alternativă nutritivă și delicioasă la clasicele orez sau alte cereale. Meiul, o cereală veche și plină de beneficii, este perfect pentru cei care caută opțiuni fără gluten. Combinat cu legume proaspete și aromate, acest pilaf este nu doar sățios, dar și vibrant și plin de nutrienți. Ingrediente și […]
Ruladă de Crăciun
PrinteazaRulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper.
Ingrediente:
- 700 g carne tocata (amestec porc/vita)
- 3 oua fierte
- 1 ou
- 2 morcovi
- 1 pasta de toamate
- 200 g jambon crud (felii subtiri)
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 legaturi patrunjel
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ouăle fierte, curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, pasta de tomate, cimbrul, pătrunjelul tocat mărunt şi cele 2 ouă crude.
Adăugaţi morcovii fierţi şi tăiaţi în cubuleţe, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine compoziţia.
Puneţi amestecul de carne într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Nivelaţi partea de deasupra a ruladei, apoi puneţi tava la cuptor.
Coaceţi rulada la foc potrivit circa 40 de minute sau până când aceasta se rumeneşte frumos deasupra.
Lăsaţi rulada să se răcească 15- 20 de minute, apoi tăiaţi-o în felii de circa 6-7 mm grosime.
Ruladă de Crăciun
Pofta buna!
O sa icnerc rulada asta