Rulada cu crema de branza, sunca si ardei gras
PrinteazaRulada cu crema de branza, sunca si ardei gras din: oua, faina, amidon, maioneza, sare, piper, unt, masline negre, patrunjel, crema de branza cu smantana, sunca, ardei gras, sare, piper, maioneza.
pentru blat:
- 5 oua
- 70 g faina
- 20 g amidon
- 100 g maioneza
- sare
- piper
- 75 g unt
- 1 lingura masline negre rondele
- 1/2 legatura patrunjel verde
pentru umplutura:
- 450 g crema de branza proaspata cu smantana
- 130 g sunca
- 1 ardei gras rosu
- sare
- piper
- 50 g maioneza
Mod de preparare:
Speli măslinele şi le laşi să se scurgă. Toci mărunt pătrunjelul. Cureţi ardeiul şi îl speli. Tai în cubuleţe şunculiţa, ardeiul şi untul, într-un bol, mixezi ouăle până devin o spumă.
Adaugi cubuleţele de unt, 100 g maioneză, sare şi piper după gust, apoi făina şi amidonul.
Omogenizezi aluatul şi îl torni într-o tavă de 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Pe toată suprafaţa compoziţiei, aşezi rondelele de măsline, iar pe alocuri „cuiburi” de pătrunjel verde tocat mărunt.
Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.
Răstorni blatul copt pe un prosop de bucătărie umed şi rulezi strâns îm¬preună cu prosopul. îl laşi astfel să se răcească.
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză şi maioneza, adaugi ardeiul gras tocat mărunt, cubu¬leţe de şunculiţă, piper şi sare după gust.
Derulezi blatul răcit, îl ungi cu umplutura şi rulezi strâns. Ambalezi rulada în celofan şi o păstrezi la rece pentru 6-7 ore.
Rulada cu crema de branza, sunca si ardei gras
Pofta buna!