Rulada cu crema de cafea
PrinteazaRulada cu crema de cafea din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, sare, unt, cafea, galbenusuri, zahar pudra.
pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf cutit sare
pentru crema:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4-5 linguri de cafea tare
- 2 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar cand s-au întărit, adaugi treptat zahărul şi mixezi continuu.
Pui pe rând gălbenuşurile, zahărul vanilat şi continui să amesteci. Adaugi ulterior făina în ploaie.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute.
După ce trece proba scobitorii, răstorni blatul pe un prosop umezit, îl rulezi şi-l laşi la răcit.
Pentru cremă, baţi untul moale cu zahărul. Adaugi treptat cafeaua şi continui să amesteci până se încorporează.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Pui compoziţia pe baie de aburi şi amesteci continuu până se îngroaşă.
Rulada cu crema de cafea După ce s-a răcorit, torni peste compoziţia cu cafea şi amesteci.
Desfaci rulada din prosop, o ungi cu jumatate din crema si o rulezi la loc.
Pe deasupra o ornezi cu crema ramasa. o dai la frigider 2 ore.
Rulada cu crema de cafea
Pofta buna!