Ruladă cu cremă de ciocolată si fistic
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu crema de ciocolata si fistic din: oua, zahar, unt topit, zahar vanilat, sare, faina de migdale, faina, ciocolata cu lapte, fistic, galbenusuri, cafea instant, lapte, zahar farin, vanilie, rom natural, unt si bomboane de ciocolata.
pentru aluat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri unt topit
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
- 3 linguri făină de migdale
- 3 linguri făină
pentru cremă:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g fistic măcinat
- 3 gălbenuşuri
- un plic cafea instant
- 200 g zahăr farin
- 100 ml lapte dulce
- o esenţă vanilie
- 2-3 linguri rom natural
- 250g unt
pentru ornat:
- bomboane de ciocolată
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, untul topit, făina de migdale şi făina cernută. Se amestecă uşor şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
Se bagă în cuptor la 150°C şi, după ce s-a copt, se scoate, se desface de pe hârtia de copt si se rulează într-un şervet de bucătărie din pânză şi se lasă să se răcească. In timpul acesta, se pregăteşte crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, cu esenţa de vanilie, se adaugă laptele călduţ şi se amestecă continuu. Se fierb bine şi se lasă la rece.
Separat, se freacă untul cu romul şi, după ce s-a răcit crema fiartă, se încorporează. Se obţine o cremă fină. Jumătate din cantitate se prepară cu ciocolata topită şi jumătate cu fisticul măcinat şi cafeaua instant.
Se întinde crema de ciocolată pe foaia de ruladă si apoi se îmbracă cu restul de cremă de fistic şi cafea solubilă. Se ornează cu un poş după gust, iar pe deasupra, se pun ornamente de ciocolată cu fistic.
Ruladă cu cremă de ciocolată si fistic
Pofta buna!