Rulada cu crema de ciocolata
PrinteazaRulada cu crema de ciocolata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, amidon, zahar, miere, frisca, unt, ciocolata, extract de vanilie.
- 4 oua
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 80 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura amidon
crema:
- 100 g zahar
- 2 lingurite miere
- 200 ml frisca
- 100 g unt
- 30 g ciocolata (90% cacao)
- 1 varf cutit extract de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se separă ouăle: se bat gălbenuşurile cu 4 linguri apa calda, 50 g vanilat. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri, urmate de făina amestecată cu amidon şi cacao.
Se omogenizează toate. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 10 min. Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un prosop textil presărat cu zahăr. Hârtia de copt de pe fund se unge cu puţină apă şi se desprinde cu atenţie.
Se rulează blatul şi se lasă să se răcească. Se lasă să se caramelizeze zahărul, amestecând. Se înglobează mierea, 40 ml frişcă şi untul, urmate de ciocolată şi extractul de vanilie. Se aşază compoziţia pe folie de aluminiu şi se lasă să se răcească. Se bat 160 ml frişcă.
Se mărunţeşte compoziţia de zahăr ars în mixer şi se adaugă 3 linguri de frişcă, bătând în continuare cu mixerul. Se înglobează apoi restul de frişcă. Se derulează blatul şi se unge cu cremă; se rulează la loc şi se dă la frigider 2 ore.
Rulada cu crema de ciocolata
Pofta buna!
Sa mi opresti si mie o felie, ca tot mi-ai facut pofta 😛