Rulada cu crema de iaurt
PrinteazaRulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina, iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca.
Ingrediente
blat:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 100 g amidon de porumb
- 1/2 lingurita praf de copt
piureul de caise:
- 2 foi gelatina
- 450 g caise
- 4 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri lichior de lamaie
pentru crema de iaurt:
- 4 foi gelatina
- 400 g iaurt gras
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 50 g lichior lamaie
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea până se întăresc, adaugi treptat zahărul şi mixezi până se topeşte.
Adaugi gălbenuşurile treptat şi încorporezi făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Torni într-o tavă de 40×30 cm unsă şi tapetată şi coci 10-15 minute, la foc mic.
Răstorni pe un şeivet umezit, rulezi şi laşi să se răcească.
Pentru piureul de caise, înmoi gelatina în apă rece şi caisele tăiate în patru le fierbi în apă cu zahăr până se înmoaie.
laşi să se răcească, le scurgi, pui peste ele zeama şi lichiorul de lămâie şi le pasezi, încălzeşti piureul, pui gelatina stoarsă şi amesteci să se omogenizeze.
Pentru crema de iaurt, înmoi gelatina în apă rece.
Amesteci iaurtul cu coaja de lămâie şi zahărul pudră. Incălzeşti puţin lichiorul, îl amesteci cu gelatina stoarsă şi o torni peste crema de iaurt, omogenizezi şi laşi la rece.
Când începe să se solidifice, baţi energic împreună cu frişca lichidă până se ţine pe tel.
Derulezi blatul şi întinzi pe el 2/3 din cremă şi 3/4 din piure. Rulezi şi aşezi rulada pe un platou.
Decorezi cu restul de cremă şi de piure. Laşi la rece minimum două ore înainte să o serveşti.
Rulada cu crema de iaurt
Pofta buna!