Rulada cu crema si nuci
PrinteazaRulada cu crema si nuci din: oua, faina, nuci, zahar, coaja, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, lapte, dulceata de zmeura, nuci, zahar, faina, zahar vanilat, rom.
pentru blat:
- 8 oua
- 4 linguri faina
- 6 linguri nuci macinate
- 10 linguri zahar
- 20 g coaja
- 10 linguri zahar
- 20 g coaja rasa de lamaie
- sare
pentru crema:
- 400 g unt
- 200 ml lapte
- 250 g dulceata de zmeura
- 400 g zahar
- 4 linguri nuci macinate
- 2 lingurite faina
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 1 lingurita rom sau coniac
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul în ploaie şi coaja de lămâie. încorporezi gălbenuşurile, sarea, nucile şi făina uşor, de sus în jos. încingi cuptorul, aşezi hârtie de copt într-o tavă.
Impărţi aluatul în două părţi egale, întinzi fiecare foaie cu un sucitor şi le bagi la cuptor, pe rând, la foc mic. Le coci 45-50 de minute şi le laşi la răcit. Pentru cremă, amesteci într- un vas laptele, zahărul, făina şi zahărul vanilat.
Le pui pe foc şi le fierbi, pe baie de aburi, până obţii o pastă groasă. O laşi la răcit. Mixezi untul, nucile şi romul sau coniacul până când amestecul devine pufos, apoi îl încorporezi în cremă.
Intinzi pe fiecare foaie un strat de dulceaţă de zmeură, unul de cremă – păstrezi o treime din ea pentru a le „îmbrăca” – rulezi, întinzi crema păstrată, presari nuca şi dai la frigider.
Rulada cu crema si nuci
Pofta buna!