Rulada cu crema si nuci

Printeaza

Rulada cu crema si nuci din: oua, faina, nuci, zahar, coaja, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, lapte, dulceata de zmeura, nuci, zahar, faina, zahar vanilat, rom.

Ingrediente:Rulada_cu_crema_si_nuci

pentru blat:

  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri nuci macinate
  • 10 linguri zahar
  • 20 g coaja
  • 10 linguri zahar
  • 20 g coaja rasa de lamaie
  • sare

pentru crema:

  • 400 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g dulceata de zmeura
  • 400 g zahar
  • 4 linguri nuci macinate
  • 2 lingurite faina
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 1 lingurita rom sau coniac

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul în ploaie şi coaja de lămâie. încorporezi gălbenuşurile, sarea, nucile şi făina uşor, de sus în jos. încingi cuptorul, aşezi hârtie de copt într-o tavă.

Impărţi aluatul în două părţi egale, întinzi fiecare foaie cu un sucitor şi le bagi la cuptor, pe rând, la foc mic. Le coci 45-50 de minute şi le laşi la răcit. Pentru cremă, amesteci într- un vas laptele, zahărul, făina şi zahărul vanilat.

Le pui pe foc şi le fierbi, pe baie de aburi, până obţii o pastă groasă. O laşi la răcit. Mixezi untul, nucile şi romul sau coniacul până când amestecul devine pufos, apoi îl încorporezi în cremă.

Intinzi pe fiecare foaie un strat de dulceaţă de zmeură, unul de cremă – păstrezi o treime din ea pentru a le „îmbrăca” – rulezi, întinzi crema păstrată, presari nuca şi dai la frigider.

Rulada cu crema si nuci

Rulada_cu_crema_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.