Rulada cu crema de sampanie

Printeaza

Rulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra.

Ingrediente:

pentru foaie:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf sare
  • 2 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata

pentru crema:

  • 300 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 75 ml lapte
  • 175 g zahar
  • o pastaie vanilie
  • 100 ml sampanie
  • ornamente de ciocolata alba si neagra
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile cu praful de sare. La final, se pune făina cernută şi nuca măcinată şi se încorporează uşor să nu se lase. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 140°C.

Se scoate şi se rulează într-un prosop de bucătărie umezit. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă laptele fierbinte în care a fiert păstaia de vanilie. Se dă în câteva clocote şi se lasă să se răcească.

Se freacă untul cu şampania, se adaugă crema fiartă şi se încorporează uşor. Se întinde crema pe foaie şi se rulează. Se serveşte cu zahăr pudră şi ornamente de ciocolată albă şi neagră.

Rulada cu crema de sampanie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. imi place crema, dupa ingrediente cred ca-i ft buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.