Rulada cu crema de sampanie
PrinteazaRulada cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca, galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar pudra.
pentru foaie:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- un praf sare
- 2 linguri faina
- un plic zahar vanilat
- 150 g nuca macinata
pentru crema:
- 300 g unt
- 3 galbenusuri
- 75 ml lapte
- 175 g zahar
- o pastaie vanilie
- 100 ml sampanie
- ornamente de ciocolata alba si neagra
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile cu praful de sare. La final, se pune făina cernută şi nuca măcinată şi se încorporează uşor să nu se lase. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 140°C.
Se scoate şi se rulează într-un prosop de bucătărie umezit. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă laptele fierbinte în care a fiert păstaia de vanilie. Se dă în câteva clocote şi se lasă să se răcească.
Se freacă untul cu şampania, se adaugă crema fiartă şi se încorporează uşor. Se întinde crema pe foaie şi se rulează. Se serveşte cu zahăr pudră şi ornamente de ciocolată albă şi neagră.
Rulada cu crema de sampanie
Pofta buna!
imi place crema, dupa ingrediente cred ca-i ft buna