Rulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie
PrinteazaRulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, cacao, cremă de vanilie, lapte, smântână, esenţă de vanilie, suc de lămâie, zahăr pudră, ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, bomboane, glazură din comerţ.
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 1 plic cremă de vanilie
- 200 ml lapte
- 100 g smântână
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguriţe zahăr pudră
Ingrediente pentru decor:
- ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată
- bomboane
- glazură din comerţ
Mod de preparare:
Mixezi albuşurile cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, zahărul vanilat, iar la final făina amestecată cu praful de copt şi cacao.
Amesteci totul foarte uşor, folosind o spatulă.
Aluatul obţinut îl torni în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt, şi îl întinzi în strat subţire, cât mai uniform posibil.
Coci blatul în cuptorul deja încins, timp de 8-10 minute. Blatul trebuie să rămână moale, nu trebuie să stea mai mult în cuptor pentru că devine crocant, iar la rulare crapă. Scoţi blatuf copt împreună cu hârtia pe un şervet umezit cu apă.
Rulezi apoi cu tot cu şervetul, apăsând uşor şi-l laşi să se răcească. Mixezi laptele cu praful de cremă, zahărul, smântână şi sucul de lămâie proaspăt stors, timp de 3-4 minute.
Când crema s-a întărit, adaugi esenţa de vanilie.
Desfaci foaia de ruladă din prosop şi o umpli cu crema de vanilie. Opreşti puţină cremă şi pentru decor. Rulezi strâns, desfăcând treptat hârtia de copt.
Decorezi rulada cu un strat subţire de cremă de vanilie, peste care adaugi ciocolată rasă, glazură sau bomboane.
Laşi rulada la rece cel puţin 2 ore înainte de a fi tăiată în felii şi servită.
Pofta buna!