Rulada cu alune si frisca
PrinteazaRulada cu alune si frisca din: oua, zahar, faina, frisca, agent de ingrosare, sirop, alune, ciocolata, mango, zmeura.
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 250 g făină
- 500 ml frişcă
- două plicuri agent de îngroşare
- 50 ml sirop
- 200 ml alune pisate
- 80 g ciocolată de menaj
- un mango
- 100 g zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu vanilie. Adaugă albuşurile, amestecă uşor, apoi pune şi făina.
Intinde aluatul în două tăvi, pe hârtie pergament, şi coace la foc mediu timp de 10-15 minute.
Bate frişca în mixer împreună cu agent de îngroşare. Păstrează o treime pentru decor. Adaugă în restul siropul.
Desfă hârtia de copt, unge blaturile cu frişcă, presară alune şi rulează aluatul în folie de aluminiu. Ţine ruladele la rece până în momentul servirii.
Taie felii şi decorează cu frişcă, ciocolată rasă şi fructe proaspete.
Rulada cu alune si frisca
Pofta buna!