Rulada cu alune
PrinteazaRulada cu alune din: oua, zahar, frisca, lamaie, alune, faina, lapte, praf de copt, sare, esenta de vanilie, budinca, unt, fistic.
- 6 ouă
- 120 g zahăr tos
- 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 50 g zahăr pudră
- 200 ml frişca
- o lămâie
- 250 g alune
- 150 g făină
- 400 ml lapte dulce
- o linguriţă de praf de copt
- sare
- esenţă de vanilie
- un plic cu budincă de vanilie
- unt
- fistic
Mod de preparare:
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se răceşte şi se amestecă bine cu frişca mixată separat, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi coaja rasă de la o lămâie.
Ouăle se mixează împreună cu sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se adaugă esenţa de vanilie, praful de copt, sarea şi făina. Se amestecă şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt
Se introduce în cuptor 15-20 de minute. Se scoate din tavă şi blatul se rulează cu ajutorul urnui şervet umed. Se umple cu crema de vanilie, se rulează, se unge cu puţină cremă şi se presară alune tocate şi zahăr pudră. Alunele se pot inlocui cu fistic.
Poftă bună!