Rulada cu ardei
PrinteazaRulada cu ardei din: aluat, carne tocata, ardei, gogosar, ceapa, ou, paine, lapte, ulei, sare, piper
- 1 pachet aluat foitaj
- 500 g carne tocată de curcan
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 gogoşar verde
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 felii pâine
- 2-3 linguri lapte
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Toci ceapa şi o căleşti puţin în ulei, adaugi carnea tocată şi laşi până ce îşi schimbă culoarea şi scade zeama. Dai deoparte şi o ţii la răcorit. Înmoi pâinea în lapte, apoi o storci şi o pui peste came.
Cureti ardeii, ii toci şi îi adaugi în compoziţie, împreună cu ouăle bătute, la fel procedezi şi cu gogoşarii.
Asezonezi cu sare şi piper după gust şi amesteci bine toate ingredientele. Intinzi foile de aluat şi pui jumătate din compoziţie pe fiecare. Nivelezi şi rulezi, după care le aşezi într-o tavă de chec, în care ai întins hârtie de copt şi le ungi cu oul bătut. Dai tăvile la cuptor 30-40 de minute.
Pofta buna!