Rulada cu biscuiti si ciocolata
PrinteazaRulada cu biscuiti si ciocolata din: biscuiti, cafea, zahar, nuca, cacao, lamaie, rom, scortisoara.
Pentru blat:
- 1/2 kg biscuiţi
- 2 ceşti cu cafea preparată
- 3 ceşti cu zahăr pudră
- 1 ceaşcă cu nucă măcinată
- 4 linguri cu cacao
- zeama de la 1/2 lămâie
Pentru crema:
- 1 pachet de unt
- 1 ceaşcă cu zahăr pudră
- 1 ceaşcă cu miez de nucă
- 4 linguri cu cacao
- esenţă de rom
- un praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Bagă biscuiţii la cuptor pentru 15 minute. Apoi, când s-au răcorit, dă-i prin maşina de tocat, adaugă nuca, una dintre ceştile cu zahăr pudră, cafeaua, cacaua şi zeama de lămâie. Amestecă bine până se omogenizează.
Intinde o folie de celofan pe masa de lucru, presară restul de zahăr pudră uniform şi întinde cu grijă pasta de biscuiţi.
Intre timp, freacă untul cu zahărul pudră, cacaua cernută, esenţa de rom (sau chiar un pic de coniac), nuca măcinată şi praful de scorţişoară.
Intinde crema peste aluatul de biscuiţi, rulează cu grijă şi dă la rece câteva ore.
Pofta buna!