Rulada cu branza de vaci si smantana
PrinteazaRulada cu branza de vaci si smantana
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 50 g zahăr
- 100 g margarină
- 2 gălbenuşuri
- 2-3 linguri smântână
Umplutura:
- 400 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 50 g margarină
- 1 praf de vanilie
- 150 g cartofi fierţi în coajă
- 3 ouă
- coaja de la o lămâie răzuită
- 1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare:
Intr-un castron frământăm făina în care am încorporat praful de copt, zahărul, margarina, 2 gălbenuşuri şi 2-3 linguri smântână. Impărţim compoziţia rezultată în două părţi şi lăsăm să se odihnească.
Pregătim umplutura:
Brânza de vaci şi cartofii fierţi şi curăţaţi îi trecem prin sită, adăugăm zahărul, margarina, 3 gălbenuşuri, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.
Omogenizăm compoziţia să nu conţină cocoloaşe, iar la urmă încorporăm 3 albuşuri bătute spumă. Luăm pe rând cele două bucăţi de compoziţie frământată, le dăm formă dreptunghiulară, le umplem cu umplutura mai sus preparată, le rulăm şi le aşezăm într-o tavă unsă în prealabil cu margarină.
Le ungem cu un ou bătut, introducem tava în cuptorul încălzit şi coacem la foc potrivit, circa 30-35 minute. După ce s-au răcit le tăiem felii.
Pofta buna!