Rulada cu branza de vaci, spanac si file de somon
PrinteazaRulada cu branza de vaci, spanac si file de somon din: spanac, branza de vaci, oua, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, usturoi verde, faina, file de somon, sare, piper.
- 1 kg spanac fiert
- 500 g branza proaspata de vaci
- 4 oua
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 2 linguri faina
- 500 g file de somon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbcţi spanacul ales şi spălat. Scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l foarte mărunt. Eventual, puteţi să-l mărunţiţi cu un blender, adăugând şi verdeţurile tăiate foarte mărunt.
Bateţi 3 albuşuri şi spumă şi când spuma se ţine bine de tel, adăugaţi 1 ou întreg, bătut puţin, spanacul, sare, piper şi 2 linguri făină.
Omogenizaţi compoziţia şi apon turnaţi-o într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coaceţi la foc potrivit o foaie în cuptorul încălzit dinainte, între timp, pregătiţi umplutura amestecând gălbenuşurile rămase cu brânza, cu puţină sare şi piper.
Scoateţi foaia de spanac coaptă şi aşezaţi-o pe o folie. Rulaţi-o cât este caldă şi lăsaţi-o la răcit.
După ce s-a răcit, desfaceţi foaia şi puneţi deasupra ei umplutura cu brânză. La un capăt al foii aşezaţi fileul de somon afumat.
Rulaţi foaia de aluat cu spanac cât mai strâns, ajutându-vă de folia în care s-a răcit.
Puneţi ruloul obţinut la rece pentru mai multe ore înainte de servire.
Rulada cu branza de vaci, spanac si file de somon
Pofta buna!
http://newsbv.ro/2023/01/28/rulada-de-spanac-cu-crema-de-branza-de-vaci-cascaval-si-somon/