Rulada cu branza de vaci
PrinteazaRulada cu branza de vaci din: faina, lapte, unt, sare, branza de vaci, oua, zahar, stafide, coaja de lamaie.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 10 g unt
- un varf cutit de sare
pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 50 g stafide, curatate si inmuiate in putin rom
- 1 lingurita de coaja de lamaie
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină cernută, o amesteci cu laptele, praful de sare şi untul şi îl frămânţi bine. îl dai la cald circa o jumătate de oră, apoi o tai în două şi îl mai frămânţi pe o planşetă sau pe masa din bucătărie.
Cu ajutorul sucitorului întinzi foaia de plăcintă, cât mai subţire.
Pregăteşti umplutura: Razi brânza într-un castron, o amesteci bine cu ouă, stafide, zahăr şi coajă de lămâie.
Stropeşti cu unt foaia de aluat întinsă, apoi adaugi un strat uniform de brânză, după care o rulezi în forma unui sul.
Ungi tava cu unt şi o tapetezi cu făină, apoi aşezi sulul în ea. Dai la cuptor 30 de minute.
Serveşti rulada caldă sau rece, presărată cu zahăr pudră şi, eventual, stafide.
Rulada cu branza de vaci
Pofta buna!