Rulada cu branza si fasole verde
PrinteazaRulada cu branza si fasole verde din: muschiulet de porc, telemea, unt, fasole, mustar, supa de legume sau de carne, ulei, sare, piper, oregano.
- 1 muşchiuleţ de porc
- 200 g telemea
- 50 g unt
- 200 g fasole păstăi
- 50 g muştar iute
- 1 cană supă de legume sau de carne
- ulei
- sare
- piper măcinat
- oregano uscat mărunţit
Mod de preparare:
Speli fasolea, o cureţi şi fierbi păstăile în apă uşor sărată, timp de 4-5 minute. Le scurgi în strecurătoare.
Cureţi muşchiul de eventualele pieliţe, îl tai pe lungime şi îl baţi uşor, cu ciocanul pentru şniţele, astfel încât să obţii un dreptunghi subţire. Ungi carnea cu un strat uniform de muştar şi presari condimente după gust. Razi brânza pe toată suprafaţa şi aşezi păstăile sub forma unui şir, într-o margine a „foii”de carne.
Rulezi strâns şi legi ruloul cu aţă groasă. Il presari cu sare şi condimente, pui untul şi îl aşezi într-o tavă cu supă. Acoperi vasul cu folie de aluminiu sau, dacă ai un vas de iena, e bine să-l acoperi cu propriul capac şi îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 90 de minute, timp în care ai grijă să mai stropeşti ruloul cu supă şi să îl întorci.
Poţi să serveşti rulada fie caldă, cu o garnitură sau alături de o salată de sezon, fie rece, ca aperitiv, tăiată în felii groase de 2 – 2 1/2 cm.
Pofta buna!