Rulada cu branza si stafide
PrinteazaRulada cu branza si stafide: faina, lapte, ulei, oua, zahar, lamaie, stafide, branza de vaci, miez de nuca, sare, drojdie.
- 800 g făină
- 350 ml lapte dulce
- 150 ml ulei
- 7 ouă
- 300 g zahăr tos
- două pliculeţe cu zahăr vanilimat
- 400 g brânză de vaci
- o lămâie
- 75 g stafide
- 50 g miez de nucă
- o jumătate de linguriţă de sare
- o sticluţă de esenţă de lămâie
- 30 g drojdie
Mod de preparare:
Intr-un vas se dizolvă drojdia, cu laptele dulce, 150 g zahăr tos, zahărul vanilinat şi sarea. Se adaugă uileiul, două ouă şi jumătate din esenţa de lămâie. Se toarnă pieste făină şi se amestecă puţin.
Se frământă până rezultă un aluat pufos, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. Brânza de vaci se amestecă bine cu trei ouă, coaja rasă de la lămâie, esenţa de lămâie rămasă şi restul de zahăr tos. Se adaiugă stafidele şi nuca tocată.
Se întinde o foaie din aluat, se unge cu crema de brânză, se rulează şi se aşază într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Se unge rulada cu oul rămas, se dă la cuptor şi se ţine 30-45 de minute la foc mediu.
Poftă bună!