Rulada cu cacao si rom
PrinteazaRulada cu cacao si rom din: miere, faina, cacao, oua, rom, praf de copt, smantana, zahar.
Pentru blat:
- 150 g miere densă
- 140 g făină
- 30 g cacao
- 4 albuşuri
- 1/2 linguriţă rom
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci mierea cu pudra de cacao şi romul. Mixezi ingredientele până obţii o corrţpoziţie spumoasă. Separat, baţi albuşurile şi le âdaugi la compoziţia cu miere.
Pui şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată, apoi îl dai la cuptorul încins aproximativ 8-10 minute. Când este gata, pui blatul pe un prosop umed şi-l rulezi. Il laşi deoparte 15 minute.
Intre timp, prepari crema.
Baţi smântână cu zahărul până obţii o cremă densă. Derulezi blatul şi-l umpli cu cremă, apoi îl rulezi din nou.
Dai prăjitura la rece o oră.
Rulada cu cacao si rom
Pofta buna!