Rulada cu cafea si mascarpone
PrinteazaRulada cu cafea si mascarpone din: faina, zahar, oua, cafea, frisca, mascarpone, zemura.
- 50 g făină
- 50 g zahăr
- 3 oua
- 2 linguriţe cafea instant
- 2 linguri apă caldă
Pentru umplutură:
- 250 ml friscă lichidă dulce
- 100 g mascarpone
- 200 g zmeură
- 3 linguri cafea instant
Pentru decor:
- 100 g zmeură
- o lingură cafea instant
Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolvă în apă caldă. 40 g zahăr, cafeaua şi gălbenuşurile se mixează până se obţine o compoziţie albă.
Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, se amestecă şi apoi se pune restul de făină. Albuşurile şi 10 g zahăr se bat spumă şi apoi se adaugă în trei reprize în amestecul de gălbenuşuri.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se coace 10-15 minute, se scoate pe un şervet umed şi şe rulează.
Se bate frişca foarte rece, apoi se amestecă uşor cu mascarpone şi cafeaua instant. Se desface rulada, se umple cu 3/4 din cremă şi fructe, se rulează şi se acoperă cu restul de cremă.
Se presară cu cafea şi se decorează cu fructe de zmeură proaspete.
Rulada cu cafea si mascarpone
Pofta buna!