Ruladă cu capsuni si frisca

Printeaza

Ruladă cu capsuni si frisca din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor de frisca, miere.

Ingrediente:Rulada_cu_capsuni_si_frisca

blat:

  • 3 oua
  • 80 g miere
  • 30 g zahar
  • 1 praf sare
  • 110 g faina de grau
  • 20 g faina de hrisca

crema si decor:

  • 500 g caspuni
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
  • 1 lingura miere

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere şi zahăr. Albuşul se bate cu sare şi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă făina şi se înglobează. Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se coace cca 15-20 min.

Blatul se răstoarna pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează pe lung şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi căpşunile. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează mierea. Se pun deoparte 3 linguri, iar în restul se încorporează căpşunile.

Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează. Deasupra se şpriţează cuiburi din frişca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpşună. Se dă la rece până în momentul servirii.

Ruladă cu capsuni si frisca

Rulada_cu_capsuni_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.