Ruladă cu capsuni si frisca
PrinteazaRuladă cu capsuni si frisca din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor de frisca, miere.
blat:
- 3 oua
- 80 g miere
- 30 g zahar
- 1 praf sare
- 110 g faina de grau
- 20 g faina de hrisca
crema si decor:
- 500 g caspuni
- 500 ml frisca
- 2 plicuri praf intaritor de frisca
- 1 lingura miere
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere şi zahăr. Albuşul se bate cu sare şi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă făina şi se înglobează. Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se coace cca 15-20 min.
Blatul se răstoarna pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează pe lung şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi căpşunile. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează mierea. Se pun deoparte 3 linguri, iar în restul se încorporează căpşunile.
Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează. Deasupra se şpriţează cuiburi din frişca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpşună. Se dă la rece până în momentul servirii.
Ruladă cu capsuni si frisca
Pofta buna!