Rulada cu capsuni si mascarpone

Printeaza

Rulada cu capsuni si mascarpone din: oua, zahar, faina, ulei, sare, frisca, mascarpone, capsuni, vanilie, unt, cacao.

Ingrediente:Rulada cu capsuni si mascarpone

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 250 ml frişcă
  • 150 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 300 g căpşuni
  • 1 lingură zahăr

Pentru glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuţit de unt
  • 5 linguri apă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat uleiul, făina şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, apoi le încorporezi în crema de gălbenuşuri.

Intinzi compoziţia în tava de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci aluatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Răstorni blatul pe un prosop umed, îndepărtezi hârtia de copt şi îl rulezi cald, împreună cu prosopul.

Pentru cremă, mixezi frişca, mascarpone, zahărul şi esenţa. Tai în cubuleţe căpşunile şi le presari cu o lingură de zahăr. Păstrezi câteva pentru decor.

Derulezi aluatul răcit, întinzi crema uniform, presari bucăţelele de căpşuni, rulezi bine şi păstrezi rulada la rece până pregăteşti glazura.

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi le pui la foc mic, amestecând încontinuu. Laşi să dea în câteva clocote, până capătă consistenţa unei creme.

Ornezi rulada cu glazură călduţă şi cu fructele păstrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.