Rulada cu capsuni si petale de trandafiri
PrinteazaRulada cu capsuni si petale de trandafiri din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, foi de gelatina, capsuni, iaurt, miere, coaja de lamaie, fistic, apa de trandafiri, frisca, gem de capsuni, zahar pudra, intaritor de frisca.
pandispan:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 70 g faina
- 30 g amidon
- 1/2 lingurita praf de copt
umplutura:
- 5 foi de gelatina
- 400 g capsuni
- 250 g iaurt
- 50 g miere
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 75 g fistic tocat
- 4 linguri apa de trandafiri
- 450 g frisca
- 200 g gem de capsuni
- 2 linguri zahar pudra
- 1 plic praf intaritor de frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se bat ouăle cu zahăr, se adaugă făina cu amidon şi praf de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 12 min.
Se răstoarnă imediat pe un prosop de bucătărie pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia de pe fund şi se rulează blatul în prosop; se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi 300 g de căpşuni. Se amestecă iaurtul cu miere, coajă de lămâie şi fistic. Se încălzeşte apa de trandafiri şi se dizolvă în ea gelatina; se înglobează în cremă şi se dă la frigider.
Când începe să se întărească, se încorporează 200 g frişcă bătută.
Se derulează blatul şi se unge cu gem. Se pun deasupra crema şi cuburile de căpşuni; se rulează şi se dă la frigider 2 ore. Se pudrează rulada cu zahăr; se taie: jumătăţi restul de căpşuni. Se bate frişca rămasă cu praful întăritor.
Se şpriţeazăa decorativ pe ruladă şi se ornează cu căpşuni şi eventual petale de trandafir glasate
Petale de trandafir glasate: Se incalzeste cuptorul la 50C. Se bate un albus si se aplica pe petalele de la 2 trandafiri nestropiti, folosind o pensula.
Se asaza pe o tava si se presara 1-2 linguri de zahar. Se lasa sa se usuce la cuptor circa 30 de minute.
Rulada cu capsuni si petale de trandafiri
Pofta buna!