Ruladă cu carne tocată si legume
PrinteazaRuladă cu carne tocată si legume
- 500 g carne tocată
- 2 cepe,
- 1 căţel de usturoi
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 linguri ulei
- 100 g brânză de oaie
- 1 ou
- 6 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le căleşti într-o lingură de ulei încins circa 3 minute.
Faci un „aluat” din carne tocată amestecată cu ou, ceapă, usturoi şi pesmet în care adaugi după gust sare şi piper măcinat. Ungi o folie de aluminiu cu ulei, întinzi compoziţia de carne tocată în formă dreptunghiulară, aşezi apoi legumele călite şi la urmă brânza fărâmiţată.
Ridici marginea foliei şi rulezi carnea pe lung fără să prinzi folia de aluminiu. Aşezi rulada într-o tavă cu puţină apă şi ulei şi o coci cam 40 de minute. Indepărtezi apoi folia şi mai coci rulada încă 10 minute, stropind-o cu zeama din tavă ca să nu se usuce carnea.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rulada de carne tocata cu legume