Ruladă cu caşcaval şi şuncă
PrinteazaRuladă cu caşcaval şi şuncă
- 600 g făină
- 200 g unt
- 250 ml smântână
- 4 ouă
- 500 g caşcaval
- 500 g şuncă de pui sau porc
- 5 cartofi
- o linguriţă de oţet
- o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
- sare, piper
- salată verde
- unt pentru tavă
- legume de sezon
Preparare:
lntr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă de sare, praful de copt şi puţin piper. Se adaugă un ou, smântână, oţetul şi untul aflat la temperatura camerei. Se amestecă totul, iar aluatul rezultat se înfăşoară cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute sau o oră.
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie în cubuleţe. După ce s-au răcit se amestecă bine cu şunca tăiată în cubuleţe, două ouă, sare şi piper.
Se presară masa cu făină, se împarte aluatul în două bucăţi şi se întind două foi subţiri. Pe o foaie se presară caşcavalul ras, sare şi piper. Se pune a doua foaie, se unge cu amestecul de cartofi şi şuncă, se rulează şi se aşază în tava unsă cu unt.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu spre iute.
Pofta buna!
Foarte buna aceasta rulada cu sunca. Merge sa fie servita si ca aperitiv.